Denne gamle smukke palæagtige bygning på hjørnet af Smedegade og Sølvgade er Sankt Johanneslogen Hardias logebygning.

Efter en spæd begyndelse i 1917, hvor logemøderne afholdtes i et bankkontor og senere på Hotel Eyde, kunne Hardia med erhvervelsen af denne bygning i 1977 nu arbejde under de bedst tænkelige forhold i eget hus.

Oprindelig blev bygningen opført i 1923 som domicil for A/S Midtjysk Kafferisteri. Den er tegnet af arkitekt Robert V. Schmidt, Kolding og etagearealet var dengang på 581 m².

Efter Hardias overtagelse i 1977 forestod arkitekt Søren Jensen ombygningen, således at lokalerne kunne indvies til logeformål den 31. oktober 1977.

Gamle smukke døre og mahognipaneler gør bygningen, som også rummer et righoldigt museum, til en enestående ramme om logelivet for Den Danske Frimurerorden i Herning.

Bygningen, med den fornemme facade, og indvendig med de rustikke loftsbjælker, er erklæret “absolut bevaringsværdigt byggeri”. Derfor blev den tilbygning, der blev foretaget i forbindelse med byrenoveringen af området i 1996, opført i samme stil. Samtidig betød det, at bygningen nu er forsynet med elevator til samtlige etager.

Med stor glæde og entusiasme værner medlemmerne af Sankt Johanneslogen Hardia om dette hus.

Sankt Andreaslogen Kronen til Lyset
Sankt Johanneslogen Hardia
Herning

FRIMURERLOGEN
Smedegade 21
7400 Herning
Tlf: 97 22 41 61

© Alle rettigheder forbeholdes - Den Danske Frimurerorden