Frimureriet på Midt- og Vestsjælland begyndte allerede omkring 1883, hvor et antal brødre, der var  optaget i loger i Odense, Nykøbing F. og København i perioden fra 1867 og frem, besluttede at etablere lokale broderkredse.

Indtil dette tidspunkt skulle man, hvis man ønskede at komme i loge, enten til København eller Odense.

Af gamle protokoller fremgår det, at man samledes én gang om måneden for ved foredrag, oplæsning og selskabelig sammenkomst at styrke og grundfæste det bånd, der knytter alle frimurerbrødre sammen.

Således mødtes disse frimurerbrødre gennem næsten 40 år, og på et møde afholdt i november 1920, hvor repræsentanter fra alle fem broderkredse deltog, enedes man om at nedsætte et udvalg med henblik på at få oprettet en arbejdende Sankt Johannesloge i Slagelse. I foråret 1921 indsendtes en forespørgsel til Logedirektoriet i København om, hvorvidt man kunne forvente direktoriets støtte til sagens fremme. Dette blev under visse forudsætninger tiltrådt i sommeren 1921.

De fem broderkredse i henholdsvis Korsør, Skælskør, Slagelse, Ringsted/Haslev og Sorø/Høng, enedes året efter om at købe den nuværende ejendom til afholdelse af logemøder, og ved et brev dateret d. 25. juli 1922 ansøgtes om tilladelse til at oprette en arbejdende Sankt Johannesloge. Dette blev tiltrådt af Ordenens Stormester, kong Christian X, og den 15. marts 1923 blev Sankt Johanneslogen St. Michael indviet og fik straks status som arbejdende loge.

D. 17. juni 1929 oprettedes en Sankt Andreas-instruktionsloge (Akacien) i Slagelse, og d. 10. august 1964 kom yderligere en Kapitel-instruktionsloge (Det gyldne sværd) til. Det betyder, at grader fra I til X i dag er repræsenteret i Frederiksgade 17A.

Frimurerbygningen i Slagelse har et grundareal på 958 m² og kan rumme ca. 125 deltagere i logesalen og det samme i spisesalen. Derudover kan der være ca. 90 i kaffestuen.

Du kan læse mere om logerne, der arbejder i denne bygning, her:

Sankt Georgskors
Sankt Georgskors
Sankt Johanneslogen St. Michael

FRIMURERLOGEN
Frederiksgade 17 A
4200 Slagelse

© Alle rettigheder forbeholdes - Den Danske Frimurerorden